пʼятницю, 29 квітня 2011 р.

Добровільний перехід на підвищення пенсійного віку

"Ми працюємо над пенсійною реформою. Так, ми виступили з пропозицією введення такої категорії, щоб дати можливість людям достроково виходити на пенсію ... Щоб вони самі вирішували, продовжувати працювати далі чи ні, але з певними фінансовими втратами. Зараз ми прораховуємо ці зміни . Я не можу говорити напевно ", - сказав С. Тігіпко.
За його словами, змінена пенсійна реформа з доповненнями буде презентована на наступному тижні.Раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров запропонував проводити пенсійну реформу поетапно.
"Ми пропонуємо піти на добровільний перехід по підвищенні пенсійного віку. Хочеш вийти на пенсію у 57 років - будь ласка, працюй і в 57 років отримаєш відповідні стимули, тобто збільшену пенсію ... Не хочеш до 57 років працювати - будь-ласка, держава змушувати не буде. Іди на пенсію в 55 років - отримуй солідарну пенсію. Але такий період може тривати 2-3 роки. А потім треба буде переходити на обов'язковий перехід ... Але можна розтягнути на 10 років, як ми зараз запропонували і щороку збільшувати. Можемо на 15 років розтягнути, але рано чи пізно нам доведеться на це йти ", - пояснив глава Уряду.

 За матеріалами http://investfunds.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар