пʼятницю, 21 січня 2011 р.

Як передбачити БІДНІСТЬ.

Багато українців задаються питанням: «Коли я вийду на заслужений відпочинок скільки мені заплатять? Якою буде подяка держави за заслужену працю? На скільки біднішим я стану?»

Сьогодні, українці розуміють, що зараз краще розраховувати тільки на себе. А на старості років, держава забезпечить гідне життя майбутніх пенсіонерів, роздумувати вже не доводиться. Тому, що держава зробила крок назустріч у вигляді пенсійної реформи. Це означає, що кожен мусить подбати про свою незадовгу старість. І людям, які в це не вірять, час задуматись.

Українці які працють за кордоном, також можуть забезпечити собі нормальну пенсію. Які є можливості отримувати пенсію на батьківщині ?


Тисячі наших земляків подалися в світи, щоб знайти роботу з гідною оплатою. І багато з них уже замислюється над тим, як, працюючи там, не втратити того, що назбирали тут? Українці, що працюють за кордоном, фактично не беруть участі в системі пенсійного забезпечення, і періоди їх роботи за кордоном не враховують до трудового стажу під час обчислення їхніх пенсій в Україні. Це означає, що, українські трудові мігранти позбавлені пенсійних прав.

Пенсії від держави отримують ті українці, які працюють легально, або прийняли громадянство: Італії, Греції, Німечини та інших держав. Та, незважаючи на малі державні пенсії, пенсіонери цих країн не живуть у злиднях. Виходячи на пенсію, вони ведуть повноцінне життя, на яке сповна вистачає грошей. Ці гроші “капають” іноземним пенсіонерам з різних фондів. Свого часу люди протягом усього свого трудового життя робили внески до недержавних пенсійних фондів, страхових організацій, банків та інвестиційних компаній. І ці люди зараз, припинивши роботу за віком, одержують на багато більше від того, що дає держава.

Для того, щоб забезпечити людині достатній життєвий рівень, після закінчення активної трудової діяльності, в Україні запроваджено ціла низка фінансових послуг зокрема недержавне пенсійне забезпечення (Далі НПЗ). Тут можуть брати участь: резиденти та нерезиденти, фізичні та юридичні особи.

Які особливості впровадження системи недержавного пенсійного забезпечення?

Недержавний Пенсійний Фонд «Покрова» покликаний зберегти та примножити кошти вкладників з метою забезпечення отримання ними стабільного доходу. Перевага НПФ в тому, що інвестиційна політика є консервативного типу а саме не ризикові інвестиції. Ці інвестиці, як правило, є джерелом інвестицій в економіку України. Особливість діяльності пенсійних фондів у тому, що вони зацікавлені здійснювати довгострокові інвестиції. А це дозволяє розвивати ринок фінансових послуг.

Основний принцип діяльності відкритих недержавних пенсійних фондів (наприклад НПФ «Покрова», НПФ "ВСІ") – відкритість, прозорість надійність та добровільність участі. Вкладник може обирати пенсійну схему здійснення внесків та отримання виплат самостійно.

Недержавна пенсія є додатковим доходом до пенсії, що виплачується з державного пенсійного фонду та загальнообов'язкової накопичувальної системи .

Вкладником може бути юридична особа, котра сплачує внески на користь своїх працівників. Натомість отримує податкові пільги та додаткове стимулювання працівників.

Навіщо це молодим людям?

Зараз Ви молоді, сповнені сил та енергії. Працюєте, заробляєте гроші. А чи буде так завжди? Чи замислювалися ви над тим, що при досягненні пенсійного віку можуть різко зменшитися ваші доходи? Подумайте скільки Ви хочете отримати вийшовши на пенсію? Невже 950грн. в місяць? Відповідь проста чим більше часу тим більше грошей може бути. І навпаки.

P.S. Щоб це перевірити порахуйте на пенсійному калькуляторі http://service.vseapf.com.ua/калькулятор/. Все просто!

Джерело:

http://vsipokrovalviv.blogspot.com/2011/01/blog-post_883.html#more


Немає коментарів:

Дописати коментар