понеділок, 14 березня 2011 р.

Рада на цьому тижні не чіпатиме пенсійну реформу

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин повідомив, що поки на порядку денному парламенту на поточний тиждень немає законопроекту про проведення пенсійної реформи.Про це голова ВР сказав на прес-конференції.
Литвин повідомив, що «поки що, незважаючи на пропозиції Кабінету міністрів України,
в розкладі засідань немає» цього законопроекту.Він зазначив, що «ми ще проведемо додаткові консультації, тому що питання надзвичайно чутливе, і якщо вносити на голосування, то потрібно, щоб була узгоджена позиція».«На цей момент я не бачу узгодженої позиції», - сказав він.
При цьому Литвин зазначив, що консультації необхідні для того, щоб цей законопроект не був провалений, оскільки в разі його неприйняття «в суспільстві не буде негативної реакції, але з боку МВФ буде негативна реакція».
Литвин підкреслив необхідність ухвалення узгодженого рішення, повідомляє «УНІАН».
Як повідомляв ForUm, 11 березня віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що законопроект про пенсійну реформу Верховна Рада розгляне на цьому тижні.
Нагадаємо, МВФ за підсумками візиту місії до України заявив, що очікує набуття чинності закону про пенсійну реформу у березні 2011 року.
Згідно з меморандумом, пенсійна реформа передбачає підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років шляхом його збільшення на 6 місяців щороку, щоб до 2020 року зрівняти його з пенсійним віком для чоловіків.

Джерело: http://ua.for-ua.com/politics/2011/03/14/135442.html

Немає коментарів:

Дописати коментар