понеділок, 17 січня 2011 р.

Голова Держфінпослуг запевняє, що недержавних пенсійних фондів не варто боятися


Коментуючи питання журналіста про недовіру населення до недержавних пенсійних фондів (НПФ) через слово «недержавний», Василь Волга, голова Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг), сказав, що сам користується їхніми послугами. «Я сам роблю внески в один з таких фондів в Україні», – зазначив він у прямому ефірі одного з українських телеканалів. 

«Саме життя показало їх надійність... Якщо і є в українців та в України, як держави, досвід створення захищених фінансових інструментів, то нам вдалося втілити це якраз в моделі НПФ... Це така система, коли ніхто з керівництва фонду не може доторкнутися до грошей громадян», – відзначив п. Волга.
При цьому, за його словами, відбувається потрійний контроль і регулювання. «Ним займаються три державні структури: Комісія з регулювання ринку фінансових послуг, Комісія з цінних паперів та фондового ринку і Національний банк України... Наша комісія розробляє схему, за якою ці гроші можна розміщувати тільки в певній пропорції і тільки в певних цінних паперах, або дорогоцінних металах, або в депозитах. Одним словом, така з одного боку ступінчаста, з іншого боку диверсифікована система управління і контролю забезпечує, мабуть, найнадійніше управління і найнадійніше збереження, і що важливо – зростання, наших з вами накопичень », – пояснив Василь Волга.
Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявляв, що потрібно негайно переходити до накопичувальної системи пенсійного страхування, а також розповів, чому українські пенсіонери не можуть жити гідно.

Немає коментарів:

Дописати коментар