пʼятницю, 8 квітня 2011 р.

Новий проект пенсійної реформи замість законопроекту С.Тігіпка


Новий проект пенсійної реформи буде винесено на всенародне обговорення вже в травні 2011 року.
Про це повідомив депутат від фракції Партії регіонів Ярослав Сухий в коментарі кореспонденту ГолосUA.
Зокрема, він підтвердив інформацію про те, що проект пенсійної реформи, запропонований віце-прем'єром Сергієм Тігіпком, буде відхилено. «Ми прогнозуємо, що уряд замість законопроекту № 7455 подасть інший, тобто буде новий проект пенсійної реформи», - зазначив він.
Депутат додав, що принципово це проект від попереднього відрізнятися не буде. «Однак він буде написаний на інших засадах і на іншій основі. У новому проекті ми хочемо чітко показати, що таке реформування системи пенсійного забезпечення. Це ті речі, які були зупинені в 2005 році: створення накопичувальної системи, без якої сьогоднішні молоді співробітники при виході на пенсію будуть на такому ж рівні, як і сьогоднішні пенсіонери. У нас дуже складна ситуація, яка з одного боку підкріплюється демографічною кризою, а з іншого - кризою в економіці, тому однією з головний норм нового проекту буде реформування саме віку виходу на пенсію, враховуючи демографічні показники », - підкреслив Я. Сухий.
При цьому депутат переконаний, що всю критику і негативну оцінку у населення викликала не сама попередня реформа, запропонована С. Тігіпко, а саме невідповідність показників віку виходу на пенсію і тривалості життя.
Крім того, він заявив, що новий проект закону буде винесений на всенародне обговорення. «Люди повинні висловити, що вони думають з цього приводу, але і також підучити відповідь, що їх чекає через 10-20 років», - зазначив він, додавши, що реформа буде винесена на обговорення вже в травні цього року. «До травня проект вже повинен бути розроблений, тому що в середині травня ми плануємо винести його на обговорення і прийняти, як можна швидше», - підсумував Я. Сухий.

Немає коментарів:

Дописати коментар