середу, 17 серпня 2011 р.

«Золотий вік»: в 60 життя тільки ... починається!

Американські вчені з'ясували, що з віком людина стає розумнішою і розважливішою, бо її мозок починає працювати в повну силу. При цьому пік інтелектуальної активності припадає на 50-70 років. Такі сенсаційні результати роботи дослідниці Барбари Стоуч ...Поряд з цим, позначається і життєвий досвід дорослих і літніх людей, отриманий протягом всього життя. Вони менше схильні до сум'яття через незвичайну або емоційну інформацію, ніж молодь. Як заявив професор Університету Каліфорнії Діліп Джейст, «мозок людини, за плечима якої десятиліття життя, менш імпульсивний та більш раціональний». На його думку, це і можна назвати мудрістю.
Зрілий вік має свої переваги:

* Людина ще сповнена сил і енергії,  багато чого ще під силу.
* Люди зрілого віку грають провідну роль в житті суспільства. Вони користуються максимальним впливом у різних сферах: політиці, бізнесі, системі освіти. У зрілому віці людина, як правило, досягає розквіту свого розвитку. Накопичений досвід дозволяє їм  досягти вершини суспільної та професійної кар'єри.
* До цього віку людина набуває життєвого досвіду, особливу мудрість. Вона краще орієнтується в різних життєвих ситуаціях. Зазвичай людина вже позбавлений багатьох ілюзій, набуває гнучкості, вміння швидко пристосовуватися до мінливих умов життя, краще розбирається в людях, набуває вміння вибудовувати відносини з ними. З'являється досвід у створенні відносин з представниками протилежної статі.
* Людина правильніше оцінює і власні особливості. Знає свої сильні і слабкі сторони, вміло користується своїми перевагами. З віком набувається індивідуальність. Людина знає, «як себе подати».
* У зрілому віці людина бачить, що до нього почали ставитися поважніше, стає більш впевненою у собі і розкутішою.
* Зрілий вік можна розглядати як час довгоочікуваної стабільності. Як правило, до цього часу є сім'я, підросли діти, певне соціальне, професійне та матеріальне становище. З'являється можливість зайнятися тим, на що  раніше не вистачало часу. У багатьох людей з'являються нові заняття та захоплення. Вони більше спілкуються і частіше подорожують.

Повну версію статті читайте:vsipokrovalviv.blogspot.com

Немає коментарів:

Дописати коментар