четвер, 16 червня 2011 р.

Парламент схвалив пенсійну реформу

Верховна Рада України в першому читанні схвалила урядовий проект пенсійної реформи.

За законопроект, ухвалення якого є передумовою відновлення співпраці з МВФ, проголосували 245 депутатів. Фракції БЮТ-Батьківщина і Компартії не брали участі в голосуванні.


Українці будуть виходити на пенсію пізніше
Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив припущення, що парламент встигне розглянути пенсійну реформу в другому читанні ще до початку літніх канікул, якщо профільний комітет упродовж передбачених регламентом 15 днів підготує необхідні зміни до закону.

Урядовий проект пенсійної реформи передбачає низку нових пропозицій: розмір максимальної пенсії обмежує 10 прожитковими мінімумами і поширює цю норму на вже нараховані пенсії; збільшує пенсійний вік чоловіків до 62 років поетапно, починаючи з 2013 року, на 6 місяців щороку; для жінок передбачено трирічний "перехідний період", упродовж якого вони зможуть виходити на пенсію за старим чи за новим законодавством, тощо. 
Пенсійна реформа може бути схвалена до липня


За урядовий проект пенсійної реформи проголосували 13 депутатів фракції НУ-НС, лідер якої Микола Мартиненко закликав більшість звернутися до президента з вимогою звільнити віце-прем'єр-міністра, міністра соціальної політики Сергія Тігіпка. Саме пан Тігіпко представив у парламенті урядовий проект пенсійної реформи, схвалений більшістю у четвер.

У день, коли парламент схвалив у першому читанні урядовий законопроект про пенсійну реформу, міністр фінансів Федір Ярошенко вилетів до Вашингтона на консультації з Міжнародним валютним фондом - сказав журналістам керівник українського уряду Микола Азаров.

Окрім проведення пенсійної реформи, Міжнародний валютний фонд вимагає від українського уряду ще й вирішити проблему занижених, як вважає МВФ, тарифів на газ для населення.

Оглядачі вважають, що виконуючи вимоги МВФ і йдучи на непопулярні кроки, українська влада втрачає підтримку серед населення і змушена балансувати між внутрішньополітичними потребами та економічною доцільністю.

Джерело: www.bbc.co.uk

Немає коментарів:

Дописати коментар