пʼятницю, 30 березня 2012 р.

Семінар для священиків Івано-Франківської архиєпархії.


26 березня 2011 року у м. Долина та 27 березня 2011 року у м. Рожнятів відбулись семінари для священиків по фінансовій грамотності: «Пенсійна система України. Формування пенсійого забезпечення священиків через участь у НПФ «Покрова».
Навчання відбулись за благословенням Митрополита Івано-Франківської митрополії владики Володимира Війтишина. Священики мали можливість дізнатися щодо таких тем:
-       структура пенсійної системи України,
-       суть пенсійної реформи,
-       як організувати власне пенсійне забезпечення,
-       діяльність НПФ «Покрова».
 

Про діяльність НПФ «Покрова» та сервіс для учасників фонду, зокрема, on-line сервіс, дистанційне обслуговування учасників, доступ до індивідуального пенсійного рахунку, можливість щоденного контролю своїх накопичень та отримання інформації щодо їх інвестування розповів  представник Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів, компанії, що обслуговує НПФ “Покрова”.  У блоці практичних питань була представлена програма “Пенсійний калькулятор”, яка допомагає побачити як працюють гроші у часі і як впливає розмір внесків та період їх сплати на формування пенсійного рахунку.
Недержавний пенсійний фонд “Покрова” як соціальний проект Української Греко-Католицької Церкви за підтримки Всеукраїнського адміністратора пенсійніх фондів провадить просвітницьку діяльність з моменту свого створення. Конференції для молоді, державних соціальних служб та пенсійного фонду, семінари для представників ЗМІ та церковних структур – далеко не весь перелік діяльності інформаційно-консультаційніх центрів НПФ “Покрова”.
На сьогоднішній день у всіх єпархіях працють інформаційно-консультаційні центри НПФ “Покрова” та призначені відповідальні особи за розвиток фонду у єпархії, в яких можна отримати інформацію про діяльність фонду та стати його учасником, про пенсійну систему України та пенсійну реформу, консультацію щодо участі в системі недержавного пенсійного забезпечення та можливості додаткового недержавного накопичення.
Відповідальною особою за розвиток НПФ “Покрова” в Івано-Франківській єпархії є о. Михайло Залеський, моб. тел. 067-344-08-80.

Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова» розпочав свою діяльність 1 вересня 2008 року. Засновником фонду є Патріарша Курія Української Греко-Католицької Церкви. За три роки його діяльності активи фонду перевищили 1 млн. грн., а учасниками фонду стали більше 1000 осіб.
Станом на 22.03.2012 загальна вартість активів НПФ “Покрова” становить 1 381 596.70, загальний дохід становить 46 % (один із найкращих показників в Україні). Учасниками фонду стали 1 106 осіб. Фонд здійснив виплати учасникам фонду на суму 58 939.62 грн.
За додатковою інформацію звертайтеся за телефонами гарячої лінії (дзвінки зі стаціонарних телефонів безкоштовні) 0-800-503-639, www.pokrova.in.ua.
Для оформлення пенсійного контракту необхідні копії паспорта та ідентифікаційного коду.

Наталія Копичин
Регіональний координатор
Всеукраїнського адміністратора пенсійних фондів



Немає коментарів:

Дописати коментар